Over mij

Shakila van der Hansz de Vries (NL 1985) begon in 2004 met analoge fotografie. Later is ze zich gaan richten op de digitale fotografie, waarin haar kennis van de analoge fotografie nog altijd verscholen ligt.

‘Voor mij gaat fotografie over gevoel; het is de behoefte om te creëren met wat mijn intuïtie zegt.’

Van der Hansz haar foto’s zijn dynamisch, maar ook gebalanceerd van karakter. Toch is het haar niet te doen om het perfecte plaatje te schieten, haar werk behelst meer dan dat. Shakila weet beweging in haar stilstaande beelden te brengen, die daardoor gaan spreken als een verhaal. Met haar liefde voor mensen, haar sociaalpedagogische achtergond en ervaring als ambachtsschilder, schildert van der Hansz met de lens. Het aanvoelen van mensen en kinderen, met hun kwaliteiten en kwetsbaarheden, legt Shakila vast op een pure en ongedwongen manier.

‘Mijn focus ligt vooral op de spontane momenten. Dit betekent ook dat ik mensen zo weinig mogelijk laat poseren, tenzij daar behoefte aan is, dan zet ik dit juist in.’

Graag stem ik samen met jou af wat een passende en geslaagde fotosessie voor jou nodig heeft en wat ik daarin voor jou kan betekenen.